Üdvözlőkártya ötletek

Baba köszöntő idézetek

 

Születés - gratulacio.hu

Kedves Ajándékozó!

Összeszedtük Neked a legszebb idézeteket, mellyel meghatóbbá és személyesebbé teheted ajándékodat, amivel a születendő baba szüleit leped meg.

Minden pelenkatortánk mellé szeretettel ajánljuk az alábbi sorokat, melyet üdvözlő kártya formájában teszünk rá.

 

 

1.

“Mikor megszületik egy várva várt gyermek,
az élet dolgai új értelmet nyernek.
Apaszív, anyaszív dobban meg egy párban,
új fénnyel ragyognak a világra hárman.”

2.

“Hosszú csőrű gólyamadár cipelt egy kis csomagot.
A mai napon megérkezett, s Téged nekünk itt hagyott.
Karcsú lába vízbe gázolt bokáig,
Téged pedig pici … (baba neve) Isten éltessen sokáig!”

3.

“Amikor ránézel, akkor érted meg
mi az élet valódi értelme,
hogy miért érdemes igazán élni.”

4.

Szeretettel köszöntelek te édes kicsi csöppség,
Életedet kísérje áldás és egészség!
Szüleidnek te légy a fény, életük aranya,
Mosolyod legyen napjaik csillaga!

5.

„Kívánom, hogy az újszülöttet kedves szülőivel tartsa meg az ég,
s áldásában bőségesen részesítse, árassza a megelégedés fényét életükre,
a sors tövisei sose férkőzhessenek életének virágai közé.”

(Kassai Adolf)

6.

„Ajándékul adott téged az Isten,
Ahogy földnek adta a napot,
Aranynál is drágább vagy nékem,
Az Úrnak érted hálát adok. „

(Gerzsenyi László)

+1.

„Teljes munkaidős anyának lenni,
a legjobban fizetett állás…
hiszen a fizetség
tiszta szeretet.”

(Mildred B. Vermont)

Lelkileg is készüljünk a baba érkezésére

 

Pelenkaméretek

Pelenkaméretek

 

Mivel sok kérdés merül fel ez ügyben, gondoltam összegzem, a Libero és a Pampers pelenkák méreteit:

Libero Súly Pampers Súly
1-es Newborn  3-5 kg 1-es new baby-dry  2-5 kg
2-es Newborn  3-6 kg 2-es new baby-dry  4-8 kg
3-as Newborn  4-8 kg 3-as active baby-dry  6-10 kg
4-es Comfort  7-11 kg 4-es active baby-dry  7-14 kg
5-ös Comfort  10-14 kg 5-ös active baby-dry  11-18 kg
6-os Comfort  13-20 kg 6-os active baby-dry  15 kg-
7-es Comfort  16-26 kg    

Ennek tudatában, ki tudjátok választani a megfelelő méretet az igazán személyre szabott és különleges pelenkatortához.

Bármilyen kérdés esetén, forduljatok Hozzánk bizalommal.

Képtalálat a következőre: „baba popó”

Mit tartalmazzon a pelenkázó táska?

Úton a babával

Segítség a mindennapokra

Elindulni egy babával, sosem egyszerű művelet. De ha rendesen fel vagy rá készülve, egy jól felszerelt pelenkázótáska sokat segíthet az otthontól távol töltött percekben.

 

Milyen egy jó pelenkázótáska?

 1. Több, cipzárral elválasztható része van. Vannak anyukák, akik a baba megszületésekor a női divatos táskáikat lecserélik a pelenkázótáskára, ezért lényeges, hogy a saját cuccaid -telefon, pénztárca, iratok, notesz, toll, stb…- ne a gyerkőc cuccai között hánykolódjanak.
 2. Könnyen mosható. Előfordulhat, hogy éppen kiömlik a tápszer, vagy hurcibálnod kell a koszos pelust. Ilyenkor jól jön, ha egy laza mozdulattal bele tudod dobni a mosógépbe.

 

Pelenkázó táska tartalma ( tippek és ötletek)

 

Fontos dolgok:

Egészségügyi kiskönyve ( rendesen kitöltve!) és az okmányai (már ha vannak) a babának .

Pelenka: Te ismered a babád pocakját, de ha úgy számolsz, hogy óránként egy( az első hónapokban), plusz még egy tartalék akkor biztos nem lesz kevés.

Popsitörlő: A babapopsi tisztán tartásán kívül másra is tudod használni, például arctörlésre, vagy egyéb dolgok törlésére. Sajnos nem sterilizál, de egy látszólagos tisztaságot elérsz vele.

Popsikrém: Minél kisebb tubus, annál jobb. Utazáshoz semmiképpen sem javaslom a gyógyszertárban kevert kenőcsöket, mert túl hígak és melegben kifolyik, hidegben megfagy.

Textilpelenka: Minimum 3 darab. Pelenkázáskor a baba alá ( ha nem viszel magaddal pelenkázó alátétet), büfizésnél, ha másnak a kezébe adod a babát, szoptatáskor takarás céljából, nyál törléséhez és még sorolhatnám napestig, hogy a textilpelenka mennyire praktikus. Cseréld gyakran a pelenkázótáskában.

Cumisüveg, itatópohár, az evéséhez szükséges dolgok: Szerintem ezt nem kell magyaráznom. /Természetesen igény szerint./

Elsősegély készlet: Ragtapasz, lázcsillapító, lázmérő, fertőtlenítő, naptej, manikűr készlet.

Plusz ruha: egy vastagabb és egy vékonyabb szett mindenképpen és egy kis sapka meg zokni már nem foglal sok helyet.

Játék és cumi: Fontos a jó hangulat megtartása/megteremtése. Még egy nem igazán kedvenc játék is jól eső érzés a babának egy idegen helyen.

Zárható zacskó: Vizes ruhának vagy koszos pelusnak mindig jól jön.

 

Végül pár megjegyzés:

Ezek a tanácsok csak irányadás céljára szolgálnak. Senki se vegye Szentírásnak. Annyi hasznos termék van babáknak és hiába foglalkozom babatermékekkel, még a negyedét se ismerem. Sok termék megkönnyíti a kismamák életét. Aki teheti vegye meg a neki tetsző termékeket, de lényegében a felsoroltakkal már bátran neki lehet vágni egy pár órás kiruccanásnak.

Magadról se feledkezz meg! Főleg ha szoptatsz, Neked is szükséged van megfelelő mennyiségű folyadékra és táplálékra. Egy kis üveg víz és egy müzliszelet nagyon jól tud esni néha.

És még valami:

Többen rápróbálkoznak arra, hogy egy női táskába zsúfolnak bele minden babacuccot, de szerintem, jobb az ha minden szépen egy helyen van.

Jó utat!

Szívesen várom a tapasztalatokat, véleményeket.

Beszéljünk róla, adjunk tippeket egymásnak. Mindig jól jön egy- két jó tanács 🙂

https://www.facebook.com/kreativajandekkismamaknak/

 

10 jótanács babalátogatóknak

 

baba lufikEgy kisbaba érkezése a családban vagy a baráti körben mindenkit nagy izgalommal tölt el, és alig várják, hogy meglátogathassák a picit. Van azonban néhány „szabály”, amit mindenképp érdemes betartani a lelkes látogatóknak.

 

 1. clockcalendarBeszéljük meg az időpontot! Vannak olyan anyukák, akik alig várják, hogy személyesen is elbüszkélkedjenek a babával, és vannak, akik régi szokás szerint szeretnék kivárni azt a bizonyos 6 hetet, vagy akár többet is, mielőtt látogatókat fogadnak. A lényeg, hogy egyeztessünk a kismamával, ne váratlanul menjünk és még véletlenül se csapjunk meglepetés bulit a kórházból hazaérkező kimerült anyukának!


 2. Ne várjunk el vendéglátást! Még akkor is, ha korábban sokat sütött-főzött a kismama, az újszülött érkezésével annyi más teendője lesz, hogy nem fog tudni a vendéglátásra koncentrálni. Ezért inkább készítsünk neki mi egy kis süteményt, gyümölcssalátát, vagy bármit, amit tudjuk, hogy szívesen fogyaszt. Érdemes előre közölni is az anyukával, hogy ne készüljön semmivel, hiszen nem azért megyünk!elfoglalt anyuka 2


 3. Ne felejtsük el a nagyobb testvért! Igaz, hogy az újszülöttre vagyunk a leginkább kíváncsiak, de ha vannak nagyobb testvérek is, őket sem szabad kihagyni. Illik nekik is valami apró ajándékkal kedveskedni, ezzel is megelőzve a testvérféltékenység kialakulását. Érkezéskor is a nagyobb gyereket rajongjuk körbe először, csak utána csodáljuk meg az új családtagot.


 4. Cipőt le! Kézmosás! Remélhetőleg mondani sem kell, hogy ahol csecsemő van, ott néhány alapvető higiéniai szabályt be kell tartani. Ne kérdezzük meg, hogy levegyük-e a cipőnket, hanem vegyük csak le! Az is fontos, hogy első utunk a fürdőszobába vezessen, ahol alaposan megmossuk a kezünket, még akkor is, ha nem is érünk a babához.


 5. Ne oktassuk ki az anyukát! Ezt néha nehéz betartani, főleg ha már van gyerekünk, és más elveket képviselünk. A gyereknevelésről, gondozásról minden szülőnek nagyon határozott elképzelése van, ami vagy egyezik más szülők véleményével, vagy nem. Azonban első látogatásnál vitába szállni illetlenség, ezért még ha ellenkezik is az elvünk néhány kérdésben, próbáljuk meg magunkban tartani a véleményünket, vagy csak nagyon tapintatosan közölni.


 6. Kerüljük az illetlen kérdéseket! A gyermekágyas időszakban az anyuka különösen érzékeny, és bár igyekszik mindent megtenni a babáért, előfordulhat, hogy nem minden úgy sikerül, ahogy eltervezte. Ezért ne hozzuk őt kellemetlen helyzetbe olyan kérdésekkel, hogy „Van elég tejed?” vagy „Mindig ilyen sokat sír?” Szintén nem aktuális kérdés ilyenkor, hogy „Mikor jön a következő?”, „Mikor lesz a keresztelő?” vagy hogy „Mikor mész vissza dolgozni?” Ezek ráérnek egy későbbi alkalommal!


 7. Kvaku nélkülapcsold ki a vakut! A fényképezésnek nincs akadálya, fontos viszont, hogy a baba szeme (is) még nagyon érzékeny ilyenkor, ezért vakut semmiképp ne használjunk. Inkább szülessenek rossz képek, minthogy egy vakuvillanástól megrettent babát kelljen nyugtatgatni.


 8. ce8b6c4240282a7a_92035897.previewMegfoghatom egy kicsit? Ha ellenállhatatlan vágyat érzünk, hogy kezünkbe vegyük a csöppséget, kérdezzük meg az anyukát, hogy szabad-e. Ha kéri, hogy így vagy úgy tartsuk, fogadjunk szót neki! Ha pedig valamiért nemet mond, ne erőltessük és ne sértődjünk meg; ez csak a természetes szülői aggódás jele. Lesz még elég alkalmunk dédelgetni a picit!


 9. ajándék rózsaszínVigyünk ajándékot! Igen, ez itt a reklám helye! 🙂 De ha a pelenkatortán kívül mást is szeretnél vinni, praktikus lehet még egy finom ebéd, hogy az anyukának ne kelljen főzni. Kedves meglepetés lehet egy a baba születésnapján vásárolt napilap, amit nagykorában biztos értékelni fog. De az anyukáknak, sőt az apukáknak is lehet kedveskedni valami aprósággal.


 10. Ne maradjunk sokáig! Bármennyire is ennivaló a csöppség, első alkalommal elégedjünk meg egy rövid látogatással. 1 óránál tovább csak akkor maradjunk, ha az anyuka kifejezetten marasztal minket – és nem csak udvariasságból.   

Babakelengye lista

babaruhák felakasztvaMi az, amire egy újszülöttnek szüksége van? És a kismamának? Mi az, amit ráér a baba érkezése után megvenni, és mit érdemes már a terhesség idején beszerezni?

Megoszlanak a vélemények, hiszen mindenki mást tart fontosnak és mást feleslegesnek. Érdemes ezért többféle listát is elolvasni (vannak külön őszi, téli, tavaszi, nyári babáknak való listák is), meghallgatni a barátnőket, kolléganőket, sőt, még az anyóst is! baba törölközővelAztán összegyúrhatod a saját listádat, ami minden szempontból megfelel neked és a babádnak, no meg persze a pénztárcádnak is!

Íme az én listám, ha tetszik, akár le is töltheted és ki is nyomtathatod!

Saját tapasztalat:

 

Rugdalózóból olyat érdemes venni, ami elöl végig patentos. A hátul patentosokkal sokkal nehezebb dolgod lesz! Figyelj arra is, hogy alul, a kis lábaknál zárt legyen, mert a lábfej nélküli rugdalózóhoz még zokni is kelleni fog, és ráadásul könnyen felcsúszhat a szára és kivillanhat a kicsi lábacska, ami nagyon puszilgatnivaló ugyan, de lehet, hogy a baba fázni fog.

 

 

Zoknit mi nem igazán használtunk az első pár hétben, hiszen az előbb említett rugdalózó helyettesítette ezt is. Viszont a kezére húztuk néha kesztyű helyett, amikor karmolgatta magát. A kesztyű szerintem felesleges, ráadásul olyan bő szokott lenni a csukló része, hogy simán lejön a pici kézről.

 

Babaruha:
 • hosszú ujjú body – 6-7 db
 • rugdalózó – 6-7 db
 • kis sapka – 1-2 db
 • téli babáknak vastag overál
 • nyári babáknak pulcsi
 • zokni – 1-2 db
 • előke  – 5-6 dbcumik felakasztva

Saját tapasztalat:

 

Az előke az első időben azért is jó, mert ha  sokat bukik vagy nyálzik a baba, nem kell mindig az egész ruháját cserélni, csak az előkét.

 

Fültisztító pálcikát csak és kizárólag a köldökcsonk ápolásához használj! A baba fülét ne piszkáld semmivel, az úgy jó, ahogy van! A köldökcsonkhoz alkohol helyett használhatsz még Betadint is, az biztosan nem csíp, csak nem is szárít annyira.

 

Babaolaj, testápoló krém szerintem felesleges.

 

A gyógyszertári fürdető nekünk nagyon nem jött be, ezért hamar átálltunk a bolti fürdetőre. Olyat válassz, amiben nincsenek felesleges adalékanyagok amik irritálhatják a baba érzékeny bőrét!

 

Babaápolás:
 • textilpelenka – 10 db
 • előke – 4-5 db
 • pelenka – 1-1 csomag 1-es és 2-es méret
 • popsitörlő – sok!
 • popsikrém
 • fültisztító pálcika
 • alkohol
 • babafürdető
 • orrszívó
 • körömvágó olló
 • lázmérő
 • lázcsillapító kúpbaba kádban

Saját tapasztalat:

 

Nálunk nem volt hely pelenkázó komódnak, ezért csak egy merev pelenkázó lapot tettünk az ágyra, és nagyon bevált! A gyerek mindig bebújt alá és ott aludt összekucorodva. 🙂

 

A pelenkakuka nagyon hasznos dolog, de egy idő után mindenki megunja. Egyszerűbb egy fedeles szemetest használni, amit minden este kiürítesz.

 

Az ágynemű garnitúrában legyen rácsvédő is, ami a nevével ellentétben nem a rácsot védi, hanem a gyerek fejét, így az nem koppan oda az ágy széléhez.

 

A hálózsák nagyon jó szolgálatot tesz, mert a babák szeretnek össze-vissza mocorogni és kitakarózni, úgy pedig könnyen megfázhatnak. Úgyhogy a hálózsák legyen mindig olyan vastag, hogy akár takaró nélkül is melegen tartsa a babát. Ehhez már elég egy kis polár takarót használni.

 

Kád: van, aki a külön fürdőállványra esküszik, szerintem felesleges. Egy kiskád tökéletesen elég, és ha egy lyukat fúrsz a peremébe, könnyen felakaszthatod pl. a kád fölé, Azért érdemes hozzá egy kádra tehető állványt venni, hogy ne kelljen annyit hajolgatni.

 

Hajkefe, fésű teljesen felesleges.

 

Törölközőből érdemes nagyobbat venni, mert a kis kapucnis törölközőt nagyon hamar kinövi a baba.

Felszerelés:
 • kiságy
 • kókuszmatrac
 • pelenkázó komód vagy
 • merev pelenkázó lap
 • szemetes a pelenkáknak
 • ágynemű – 2 garnitúra
 • gumis lepedő – 3 db
 • polár babatakaró – 3 db
 • hálózsák – 2 db
 • kiskád
 • kádra tehető állvány kiskádhoz
 • vízhőmérő
 • törölköző – 2 db
 • cumi
 • cumisüveg
 • cumisüvegmosó kefe
 • mellszívó
 • szoptatós melltartó
 • mikrós sterilizáló

 

Saját tapasztalat:

 

Babakocsiból én mindenképpen a 3 funkciósat ajánlom: sportbabakocsi, mózeskocsi és autós hordozó egyben. Elsőre kicsit drágább, de hosszú távon sokat spórolsz rajta.

 

A pelenkázó táska talán nem a legfontosabb, de ha sokat közlekedsz a babával, akkor hidd el, hogy egy jól megválasztott táska, amiben mindig kéznél van, ami éppen kell, az egyik legjobb befektetés lesz!

Útközben:
 • babakocsi
 • autós hordozó
 • hordozókendő
 • pelenkázó táska

 

Töltsd le a listát és módosítsd kedvedre! KATT!